Title: Nachhaltiges Energiemanagement in der Lebensmittelindustrie
Authors : Buchli, Jürg
Published in : Lebensmittel-Technologie
Volume(Issue) : 46
Issue : 10
Pages : 14
Pages to: 16
Publisher / Ed. Institution : Binkert Medien
Issue Date: 2013
License (according to publishing contract) : Licence according to publishing contract
Language : German
Subjects : Energiemanagement; Lebensmittel; Prozess
Subject (DDC) : 333.7: Land, recreational areas and energy
338.927: Environmental economics and sustainable development
Abstract: Für die Fachstelle Nachhaltigkeit und Energie an der ZHAW in Wädenswil sind Lebensmittel als «Mittel zum Leben» unverzichtbar. Der dafür notwendige Energieaufwand sollte aber möglichst nahe beim physikalischen Minimum liegen, das sich berechnen lässt. Dieses Energieminimum bezeichnet die Fachstelle als Benchmark. Ein daran orientiertes Energiemanagement lässt sich als nachhaltig bezeichnen.
Departement: Life Sciences and Facility Management
Organisational Unit: Institute of Food and Beverage Innovation (ILGI)
Publication type: Contribution to magazine or newspaper
ISSN: 0256-6575
URI: https://digitalcollection.zhaw.ch/handle/11475/13218
Appears in Collections:Publikationen Life Sciences und Facility Management

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.