Titel: Active packaging for food biopreservation
Autor/-in: Yildirim, Selçuk
Erschienen in: Protective cultures, antimicrobial metabolites and bacteriophages for food and beverage biopreservation
Seiten: 460
Seiten bis: 489
Herausgeber/-in des übergeordneten Werkes: Lacroix, Christophe
Verlag / Hrsg. Institution: Woodhead Publishing
Verlag / Hrsg. Institution: Cambridge
Erscheinungsdatum: 2011
Lizenz (gemäss Verlagsvertrag): Lizenz gemäss Verlagsvertrag
Reihe: Woodhead Publishing Series in Food Science, Technology and Nutrition
Art der Begutachtung: Keine Angabe
Sprache: Englisch
Schlagwörter: Active packaging; Food packaging; Food biopreservation; Antimicrobial film
Fachgebiet (DDC): 664: Lebensmitteltechnologie
Zusammenfassung: There has been an increasing interest in antimicrobial food packaging during the last decades. This chapter presents an overview of the recent research and developments in antimicrobial packaging systems containing natural antimicrobial agents including bacteriocins, organic acids, plant extracts and enzymes, and natural antimicrobial polymers such as chitosan. Specific emphasis is given on non-edible films that have a potential to be used as an antimicrobial packaging for the biopreservation of food. Afterwards, the chapter discuss different design considerations required for a successful introduction of antimicrobial packaging systems into the market.
Departement: Life Sciences und Facility Management
Organisationseinheit: Institut für Lebensmittel- und Getränkeinnovation (ILGI)
Publikationstyp: Buchbeitrag
DOI: 10.1533/9780857090522.3.460
ISBN: 978-1-85573-669-6
URI: https://digitalcollection.zhaw.ch/handle/11475/5932
Enthalten in den Sammlungen:Publikationen Life Sciences und Facility Management

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