Publication type: | Contribution to magazine or newspaper |
Title: | Berührungslose thermische Schichtprüfung |
Authors: | Bariska, Andor Reinke, Nils |
Published in: | Swiss Engineering STZ |
Volume(Issue): | 2011 |
Issue: | 57 |
Page(s): | 16 |
Issue Date: | 2011 |
Publisher / Ed. Institution: | Kömedia |
ISSN: | 1660-4121 1422-9153 |
Language: | German |
Subjects: | Prozesskontroll; Schichtdickenmessung |
Subject (DDC): | 530: Physics 660: Chemical engineering |
Abstract: | Bei der konventionellen Prüfung der Schichtdicke mit einem Messkamm oder mit Querschnittbildern unter dem Mikroskop wird das Produkt beschädigt. Forscher der ZHAW in Winterthur entwickelten ein System, das die Schichten thermisch misst, ohne sie zu zerstören. |
URI: | https://digitalcollection.zhaw.ch/handle/11475/12330 |
Fulltext version: | Published version |
License (according to publishing contract): | Licence according to publishing contract |
Departement: | School of Engineering |
Organisational Unit: | Institute of Data Analysis and Process Design (IDP) Institute of Computational Physics (ICP) |
Appears in collections: | Publikationen School of Engineering |
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Bariska, A., & Reinke, N. (2011). Berührungslose thermische Schichtprüfung. Swiss Engineering STZ, 2011(57), 16.
Bariska, A. and Reinke, N. (2011) ‘Berührungslose thermische Schichtprüfung’, Swiss Engineering STZ, 2011(57), p. 16.
A. Bariska and N. Reinke, “Berührungslose thermische Schichtprüfung,” Swiss Engineering STZ, vol. 2011, no. 57, p. 16, 2011.
BARISKA, Andor und Nils REINKE, 2011. Berührungslose thermische Schichtprüfung. Swiss Engineering STZ. 2011. Bd. 2011, Nr. 57, S. 16
Bariska, Andor, and Nils Reinke. 2011. “Berührungslose thermische Schichtprüfung.” Swiss Engineering STZ 2011 (57): 16.
Bariska, Andor, and Nils Reinke. “Berührungslose thermische Schichtprüfung.” Swiss Engineering STZ, vol. 2011, no. 57, 2011, p. 16.
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