Publication type: Article in scientific journal
Type of review: Peer review (publication)
Title: Chemische Sensoren in der Bioprozessanalytik
Authors: Demuth, Caspar
DOI: 10.1002/ciuz.201300609
Published in: Chemie in unserer Zeit
Volume(Issue): 48
Issue: 1
Pages: 60
Pages to: 67
Issue Date: 2014
Publisher / Ed. Institution: Wiley
ISSN: 0009-2851
1521-3781
Language: German
Subjects: Sensoren; Prozessanalytik
Subject (DDC): 660.6: Biotechnology
Abstract: Sensoren nehmen in der Steuerung und Überwachung von biotechnologischen Prozessen eine Schlüsselrolle ein. Zu den wichtigsten Größen, die mit chemischen Sensoren in biologischen Systemen erfasst werden, zählen der pH-Wert und die Konzentration des gelösten Sauerstoffs. Die richtige Messung dieser chemischen Parameter in Echtzeit ist eine Grundvoraussetzung dafür, dass Mikroorganismen und Zellen Produkte in hoher Ausbeute und Qualität herstellen.
URI: https://digitalcollection.zhaw.ch/handle/11475/9579
Fulltext version: Published version
License (according to publishing contract): Licence according to publishing contract
Departement: Life Sciences and Facility Management
Organisational Unit: Institute of Chemistry and Biotechnology (ICBT)
Appears in collections:Publikationen Life Sciences und Facility Management

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.