Title: Fadenziehende Bacillus-Stämme auf Getreide : Früherkennung möglich?
Authors : Huber, Jeanine
Kuhn, Roger
Kleinert, Michael
Gantenbein-Demarchi, Corinne
Published in : Slow Baking
Volume(Issue) : 2009
Issue : 2
Pages : 48
Publisher / Ed. Institution : Inger
Issue Date: 2009
License (according to publishing contract) : Licence according to publishing contract
Language : German
Subjects : Backwaren; Fadenziehen; Brot; Bacillus
Subject (DDC) : 664: Food technology
Abstract: Fadenzieher-Fälle treten in den warmen Sommermonaten deutlich zahlreicher auf als in anderen Jahreszeiten. Weder direkte noch indirekte Triebführung, bzw. kurze oder lange Gärzeiten korrelieren mit einem erhöhten Auftreten von Fadenziehen. Als Massnahme gegen Fadenziehen werden in der Praxis vorwiegend Ansäuerung mittels Sauerteigzugabe oder Zugabe von Genusssäure angewendet.
Departement: Life Sciences und Facility Management
Organisational Unit: Institute of Food and Beverage Innovation (ILGI)
Publication type: Contribution to Magazine or Newspaper
ISSN: 1860-7802
URI: https://digitalcollection.zhaw.ch/handle/11475/6547
Appears in Collections:Publikationen Life Sciences und Facility Management

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.