Publication type: Contribution to magazine or newspaper
Title: Einflussfaktoren der vorzeitigen und untypischen Weinalterung
Authors: Hühn, Tilo
Sponholz, Wolf-Rüdiger
Gafner, Jürg
Published in: Obst- und Weinbau
Volume(Issue): 1997
Issue: 25
Pages: 636
Pages to: 638
Issue Date: 1997
Publisher / Ed. Institution: Verein Publikationen Spezialkulturen
ISSN: 1023-2958
Other identifiers: 1457
Language: German
Subjects: Untypische Weinalterung; Alterungston
Subject (DDC): 663: Beverage technology
Abstract: Durch die Alterung des Weines wird die chemische Zusammensetzung und damit auch der sensorische Eindruck verändert. Die Zusammenhänge der sinnlichen Wahrnehmung von Weininhaltsstoffen werden bisher noch nicht annähernd verstanden. Besonders seit dem Auftreten des «Untypischen Alterungstons» werden weinbauliche, kellerwirtschaftliche und somit auch mikrobiologische Einflüsse verstärkt im Zusammenhang diskutiert.
URI: https://digitalcollection.zhaw.ch/handle/11475/13525
Fulltext version: Published version
License (according to publishing contract): Licence according to publishing contract
Departement: Life Sciences and Facility Management
Organisational Unit: Institute of Food and Beverage Innovation (ILGI)
Appears in Collections:Publikationen Life Sciences und Facility Management

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.