Titel: Bacteriophages and food safety
Autor/-in: Fieseler, Lars
Loessner, Martin
Hagens, Steven
Erschienen in: Protective cultures, antimicrobial metabolites and bacteriophages for food and beverage biopreservation
Seiten: 161
Seiten bis: 178
Herausgeber/-in des übergeordneten Werkes: Lacroix, Christophe
Verlag / Hrsg. Institution: Woodhead Publishing
Verlag / Hrsg. Institution: Oxford
Erscheinungsdatum: 2011
Lizenz (gemäss Verlagsvertrag): Lizenz gemäss Verlagsvertrag
Reihe: Woodhead Publishing Series in Food Science, Technology and Nutrition
Reihenzählung: 201
Art der Begutachtung: Keine Angabe
Sprache: Englisch
Schlagwörter: Bacteriophages
Fachgebiet (DDC): 570: Biologie
664: Lebensmitteltechnologie
Zusammenfassung: Bacteriophages and phage encoded endolysins exhibit valuable properties to specifically target and control unwanted bacteria in foods. Here, the construction of reporterphage for pathogen detection, characteristics of phage encoded endolysins, and application of phage for biocontrol purposes are summarized. Moreover, the standards required for use of phage in foods are discussed.
Departement: Life Sciences und Facility Management
Organisationseinheit: Institut für Lebensmittel- und Getränkeinnovation (ILGI)
Publikationstyp: Buchbeitrag
DOI: 10.1533/9780857090522.1.161
ISBN: 978-1-84569-669-6
9780857090522
URI: https://digitalcollection.zhaw.ch/handle/11475/12268
Enthalten in den Sammlungen:Publikationen Life Sciences und Facility Management

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