Title: Energiesparen durch Energiebenchmark
Authors : Buchli, Jürg
Published in : Transfer
Volume(Issue) : 2013
Issue : 2
Publisher / Ed. Institution : ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften
Issue Date: 2013
License (according to publishing contract) : Licence according to publishing contract
Language : German
Subjects : Benchmark; Lebensmittel; Energie
Subject (DDC) : 664: Food technology
Abstract: Ist die Herstellung industrieller Lebensmittel eine Energieverschwendung? Die Antwort der Energiespezialisten am Institut für Lebensmittel- und Getränkeinnovation ILGI ist: Der spezifische Energieverbrauch für die Herstellung von Lebensmitteln sollte möglichst nahe beim thermodynamischen Minimum liegen. Diese physikalische Betrachtungsweise liefert einen objektiven Benchmark für den Vergleich mit dem effektiven Verbrauch bei der Lebensmittelherstellung.
Departement: Life Sciences and Facility Management
Organisational Unit: Institute of Food and Beverage Innovation (ILGI)
Publication type: Contribution to magazine or newspaper
URI: https://digitalcollection.zhaw.ch/handle/11475/10293
Appears in Collections:Publikationen Life Sciences und Facility Management

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.