Bitte benutzen Sie diese Kennung, um auf die Ressource zu verweisen: https://doi.org/10.21256/zhaw-25204
Publikationstyp: Thesis: Master
Titel: Variations in the environmental footprint of cocoa value chains : the case of Swiss chocolate
Autor/-in: Froborg, Francis
Betreuer/-in / Gutachter/-in: Stucki, Matthias
Itten, René
DOI: 10.21256/zhaw-25204
Umfang: 27
Erscheinungsdatum: 2022
Verlag / Hrsg. Institution: ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften
Verlag / Hrsg. Institution: Winterthur
Sprache: Englisch
Schlagwörter: Cocoa; LCA; Variations; Variability; Uncertainty; Agriculture
Fachgebiet (DDC): 333: Bodenwirtschaft und Ressourcen
630: Landwirtschaft
Zusammenfassung: Life cycle assessment in general and that of cocoa specifically tends to lack completeness in examining the ecological impact as well as in examining uncertainties and variations. The study presented in this paper is a first step towards closing this gap. It focusses on agricultural practices of cocoa beans, taking into account 16 impact categories, and puts these results into the context of the value chain of cocoa liquor produced in Switzerland. Variations related to the different inputs are evaluated together with a comparison between countries, provinces, and cocoa varieties. It was found that cocoa cultivation is the driving factor of the ecological impact along the value chain for all impact categories. Large variations were found for all inputs to the extends that expected correlations between inputs like fertiliser usage on yield become blurred which hinders a proper analysis. Necessary steps forward are discussed.
URI: https://digitalcollection.zhaw.ch/handle/11475/25204
Lizenz (gemäss Verlagsvertrag): CC BY 4.0: Namensnennung 4.0 International
Departement: Life Sciences und Facility Management
Enthalten in den Sammlungen:Masterarbeiten Umwelt und Natürliche Ressourcen

Dateien zu dieser Ressource:
Datei Beschreibung GrößeFormat 
2022_Froborg_Francis_MAS_ENR.pdf9.18 MBAdobe PDFMiniaturbild
Öffnen/Anzeigen
Zur Langanzeige
Froborg, F. (2022). Variations in the environmental footprint of cocoa value chains : the case of Swiss chocolate [Master’s thesis, ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften]. https://doi.org/10.21256/zhaw-25204
Froborg, F. (2022) Variations in the environmental footprint of cocoa value chains : the case of Swiss chocolate. Master’s thesis. ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften. Available at: https://doi.org/10.21256/zhaw-25204.
F. Froborg, “Variations in the environmental footprint of cocoa value chains : the case of Swiss chocolate,” Master’s thesis, ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften, Winterthur, 2022. doi: 10.21256/zhaw-25204.
FROBORG, Francis, 2022. Variations in the environmental footprint of cocoa value chains : the case of Swiss chocolate. Master’s thesis. Winterthur: ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften
Froborg, Francis. 2022. “Variations in the Environmental Footprint of Cocoa Value Chains : The Case of Swiss Chocolate.” Master’s thesis, Winterthur: ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften. https://doi.org/10.21256/zhaw-25204.
Froborg, Francis. Variations in the Environmental Footprint of Cocoa Value Chains : The Case of Swiss Chocolate. ZHAW Zürcher Hochschule für Angewandte Wissenschaften, 2022, https://doi.org/10.21256/zhaw-25204.


Alle Ressourcen in diesem Repository sind urheberrechtlich geschützt, soweit nicht anderweitig angezeigt.