Publication type: | Contribution to magazine or newspaper |
Title: | Mikrooxigenation II |
Authors: | Bernath, Konrad Flüeler, Thomas Hühn, Tilo Höchli, Ueli |
Published in: | Obst- und Weinbau |
Volume(Issue): | 2003 |
Issue: | 1 |
Page(s): | 8 |
Pages to: | 10 |
Issue Date: | 2003 |
Publisher / Ed. Institution: | Verein Publikationen Spezialkulturen |
ISSN: | 1023-2958 |
Language: | German |
Subjects: | Mikrooxigenation; Weinausbau; Sauerstoffdosis |
Subject (DDC): | 663: Beverage technology |
Abstract: | In diesem zweiten Beitrag über Mikrooxigenation werden die praktische Durchführung und die vom Weinbereiter vorzunehmenden Kontrollen erläutert: Das Alter der Weine, bei Rotwein der Polyphenolindex und die im Wein verbleibende Hefemenge bestimmen die für den Ausbau notwendige Sauerstoffdosis. Die empfohlene Sauerstoffzufuhr und deren Dauer sind als Richtwerte zu verstehen, die auf Erfahrungswerten basieren. Die optimale Sauerstoffdosis innerhalb der angegebenen Bandbreiten muss für jeden Wein individuell ermittelt werden. |
URI: | https://digitalcollection.zhaw.ch/handle/11475/13524 |
Fulltext version: | Published version |
License (according to publishing contract): | Licence according to publishing contract |
Departement: | Life Sciences and Facility Management |
Organisational Unit: | Institute of Food and Beverage Innovation (ILGI) |
Appears in collections: | Publikationen Life Sciences und Facility Management |
Files in This Item:
There are no files associated with this item.
Show full item record
Bernath, K., Flüeler, T., Hühn, T., & Höchli, U. (2003). Mikrooxigenation II. Obst- und Weinbau, 2003(1), 8–10.
Bernath, K. et al. (2003) ‘Mikrooxigenation II’, Obst- und Weinbau, 2003(1), pp. 8–10.
K. Bernath, T. Flüeler, T. Hühn, and U. Höchli, “Mikrooxigenation II,” Obst- und Weinbau, vol. 2003, no. 1, pp. 8–10, 2003.
BERNATH, Konrad, Thomas FLÜELER, Tilo HÜHN und Ueli HÖCHLI, 2003. Mikrooxigenation II. Obst- und Weinbau. 2003. Bd. 2003, Nr. 1, S. 8–10
Bernath, Konrad, Thomas Flüeler, Tilo Hühn, and Ueli Höchli. 2003. “Mikrooxigenation II.” Obst- und Weinbau 2003 (1): 8–10.
Bernath, Konrad, et al. “Mikrooxigenation II.” Obst- und Weinbau, vol. 2003, no. 1, 2003, pp. 8–10.
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.